Plantaardige groeikracht …

Volg ons op

Wat  zeggen amica  gebruikers

Niets is leuker dan samen eten uit je eigen tuin!

Mijn dochter Mare kwam altijd thuis met geweldige verhalen over haar moestuin op school. Kleine oogjes die begonnen te glunderen wanneer ze mij alles kon vertellen over zaaien en oogsten. Hoe leuk, dacht ik, als ze dit thuis iedere dag kan doen, zodat ze de groei van groenten en bloemen nog beter meekrijgt?

Enkele weken geleden werd ons gevraagd of wij een basisschoolpakket wilden overnemen, vol met zaadjes voor spinazie, andijvie, snijbonen, sla, tomaat, radijsje en nog veel meer. Daar hoefde we niet lang over na te denken! De volgende dag besloten we dat alle struiken in de tuin plaats moesten maken voor een moestuin. De eerste dag waren we vooral bezig met het verwijderen en door de versnipperaar halen van de struiken (daar hebben we weer een paadje van gemaakt). Daarna kon het avontuur echt gaan beginnen. Want voor een kind is het heerlijk om lekker vies te worden en de hele dag met modder en potgrond te sjouwen!

We lazen op internet dat goede aarde het allerbelangrijkste is voor de groei van groenten en bloemen. Omdat we veel wormen tegenkwamen in de tuin wisten we dat de grond nog gezond was. Er hoefde dus maar een kleine laag verse moestuinaarde op. In de winkel bleek dat veel potgrond niet biologisch, ecologisch en vegan is. En dat is nu juist wat wij belangrijk vinden. We willen namelijk graag zo min mogelijk de aarde en de dieren belasten.

Toen vonden we Amica! Hun tuinaarde is gewoon 100% vegan! En ook nog eens biologisch en ecologisch. Wel zo belangrijk als je gezonde groenten wilt kweken in je eigen moestuin. Dankzij onze moestuin leren we ook ontzettend veel over groente. Wist jij bijvoorbeeld al dat het blad van de radijs nog veel gezonder is dan de radijs zelf? En dat ze heerlijk zijn in smoothies?

Weet je niet waar je moet beginnen bij de aanleg van je moestuin? Mijn tip is: gewoon doen! Gebruik de best mogelijke moestuingrond zodat de zaadjes goed kunnen groeien. En als je gezaaid hebt, kun je iedere dag rustig iets opzoeken en leren over de volgende stappen. Je hoeft van te voren niet alles al te weten. 

Wij leren elke dag iets nieuws en de groentes groeien ondertussen gewoon door ; )

Alles, maar dan ook alles op veganistische en biologische basis!

Bij de opening van mijn Patisserie PIP’s waar we plantaardige lekkernijen verkopen was het mijn wens om alles, maar dan ook alles op veganistische en biologische basis te maken. Omdat wij de planeet waarop wij leven een warm hart toedragen. We proberen onze producten daarnaast zo gezond mogelijk te houden en gebruiken bijvoorbeeld geen suikers. Ook de patisserie zelf is met duurzame materialen ingericht en de planten bepalen mede de gezellige sfeer. Daarnaast zijn ze natuurlijk erg belangrijk voor het zuiveren van de lucht en leveren de nodige zuurstof.

Een vriend raadde me aan om Amica plantaardige potgrond te gebruiken. ‘Dat past immers helemaal bij jouw formule’, zei hij. In mijn winkel staan inmiddels alle planten fleurig te groeien en te bloeien op deze plantaardig Amica potgrond.

Eindelijk is er nu een vegan biologische potgrond,
wat is dat toch mooi!

Hier kan je de amica producten verkrijgen

Online bestellen

Verkooppunten

Wees goed voor de aarde en gebruik amica voor een gezonde en rijke oogst